over geWOON van Lin

geWOON van Lin is een Nederlands design label met unieke wand- en woondecoraties. De pentekeningen en illustraties zijn gemaakt door Elly Overberg, welke zich liet inspireren door het boeiende dieren- en plantenleven in Nederland.

Ontwerper Linda Bomhof heeft een nieuwe en unieke manier bedacht om de illustraties van El vorm te geven. Met liefde voor mooie materialen en oog voor styling & interieur helpt zij jou aan kunst in huis, met eigenwijze twist. Fine-art fotograaf Daan Bomhof legt geheel op eigen wijze alle illustraties en decoraties vast.


Hoe het is ontstaan...

 

Ik (Linda Bomhof) zeg weleens gekscherend "de creativiteit zit hier in de genen en stenen", maar door onze verhuizing naar de ouderlijke woning van mijn man Daan Bomhof, een monumentale woonboerderij in Gelselaar, is mijn creativiteit opgebloeid en ontwikkeld. Ik hou er altijd al van om met simpele aanpassingen iets bestaands om te zetten naar iets bijzonders en origineels. Upcycling is de nieuwe manier van DIY´en, er wordt met creativiteit en hergebruik aan oude of onbruikbare materialen een nieuwe en vaak waardevolle functie en betekenis gegeven.

Ook al is het misschien niet perse iets nieuws om oude spullen nieuw leven te geven, maar wel leuk om bewust op deze manier naar spullen te kijken. Zo krijgt elk product een eigen identiteit! Een simpel voorbeeld is een kringloop kastje te pimpen, zo ben ik ook begonnen.

Tijdens de grote verbouwing van de woonboerderij hebben we veel ervaring opgedaan door oplossingsgericht te werk te gaan, wat zorgde voor veel creatieve aanpassingen. De inrichting wilde ik graag passend bij de karakteristieke woning, in een nieuw en eigentijds jasje. Door daarbij gebruik te maken van oude spullen en materialen in combinatie met nieuwe elementen en kleurgebruik is dat wat ons betreft geslaagd!

Vooraf bij het opruimen zijn we vele oude, mooie en waardevolle vondsten tegengekomen, met vooral emotionele waarde. Sommige voorwerpen hebben een mooi plekje in de vitrinekast gekregen, maar voor de vele pentekeningen en aquarel illustraties van Elly Overberg hadden we niet direct een bestemming. Toch voelde ik meteen dat ik hiermee iets wilde gaan doen!

Wie was Elly?

Elly woonde tot begin 2019 op deze plek en was werkzaam als beeldend kunstenaar, vormgever en illustrator. Ze studeerde aan de AKI in Enschede en aan de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Elly illustreerde tientallen boeken en tijdschriften.

 

Ze was gespecialiseerd in biologieboeken dat is terug te zien in haar tekeningen. Elly kon moeilijk afstand doen van haar werk. Op zolder bewaarde ze honderden originele kleine illustraties en schilderijen.


Zo willen we ook haar werk niet verloren laten gaan, maar een nieuwe bestemming geven!
En dus is het idee door mij ontstaan, geïnspireerd door haar tekeningen, met de liefde voor styling & interieur en met mijn achtergrond in de textiel (mode) om de illustraties te drukken op doek en te verwerken tot woondecoratie, het bij de mensen in huis te halen en het voort te laten leven!

Bij het digitaliseren van de handgetekende illustraties kwam de kennis en professionele fotoapparatuur van Daan Bomhof van pas. Als fotograaf heeft Daan oog voor detail en weet hij het werk van zijn moeder perfect vast te leggen en omzetten in hoogwaardige Art Prints.

Samen zetten we kunst opnieuw in beeld!
En zo is de cirkel rond!🖤


wie zijn wij